Италиански ресторанти с магазини за гурме продукти от Италия

 

МАГАЗИН

Магазини за вина и гурме продукти от Италия

 

 • Суха паста

  Суха паста „la Campofilone“ е считана от много италиански шеф готвачи за най-добрата. Качеството е гарантирано от произхода на зърната пшеница, които се отглеждат в собственото стопанство, яйцата от свободно гледани кокошки и пъдпъдъци и затворения цикъл на производство.

 • Прясна паста

Собствен внос на вина от Италия

 • Изба Santadi

  Изба Сантади се появява през 1960 г., когато група производители на грозде, координирана от ETFAS, Съветът за реформи в областта на селското стопанство в Сардиния, обединява усилията си за създаване на кооперативен винен и маркетингов бизнес. Мястото е било, и е Сантади, югозападна Сардиния.

  До 80-те години на миналия век винопроизводството ограничава дейността си до производство и продажба на насипно вино, като прави само няколко непримирими опити за бутилиране.

  Необходим е скок, който идва в средата на 70-те години, когато встъпва в длъжност нов Съвет на директорите, начело с Антонело Пилони (който остава председател и до днес). Новият екип вижда, че е нужна, и не губи време за осигуряване на помощта на международно известния енолог Джакомо Тачис, който скоро се влюбва в острова, и завладява бъдещето на избата. Под негово ръководство качеството на вината "Сантади" се повишава, което им осигурява пробив на основните пазари, които веднага разпознават изключителното им качество и силна идентичност.

  Оттогава единственото направление е нагоре, тъй като вината "Сантади" продължават да се разпространяват и разпознават в световен мащаб. Тази успешна история е  възможна благодарение на целия екип, който включва производителите на грозде, директорите, маркетинговия персонал и всички работници в лозаро-винарския сектор.

   

   

 • Изба Endrizzi

  Изба Ендрици е създадена през 1885 г. От тогава до днес, тя произвежда вина от Трентино. Избата се гордее с дълга история, създадена от страст и от хора, които вярват в своята работа и в земята, с която са дарени. С течение на времето, освен лозята Pian di Castello, Masetto и Kinderleit, всички разположени в San Michele all'Adige, семейството Ендрици решава да посвети своите енологични знания и за производството на тоскански вина.

   

  San Michele all'Adige винаги е бил сърцето на винопроизводството в Трентино. Августинските монаси на Абатството са първите, които популяризират отглеждането на лозя в средновековието и превръщат историческите лозя в част от имота на Ендрици.

  През 1885 г. Франческо и Анджело Ендрици (по-рано "де Енрики" или "Ендрици" в местния диалект)основават избата и като истински пионери въвеждат най-добрите лозови видове като Каберне Совиньон и Мерло, но без да се пренебрегват важни локални сортове грозде като Teroldego и Lagrein. По-късно Франческо е последван от неговия син Романо, последван от внука му Франко. Днес, четвъртото поколение е представено от правнука Паоло и неговата съпруга Кристин, немски архитект, които подобряват вековната традиция с голяма отдаденост, любов и богатите резултати, произтичащи от две уникални културни среди.

   

   

   

 • Изба cottanera

  Котанера е една от най-невероятните компании в италианската и международната енология днес. Лозята растат на вулканични камъни на 700 метра над морето, на северния склон на вулкана Етна, издигащи се и извиващи се от вулкана, като  се превръщат в огледало на уникална, ценна територия, очарователна и привлекателна земя.

  Първият, който повярва в стойността на тези черни земи, е бил  Гулиелмо Камбриа, който заедно с брат си Енцо решава  в началото на 90-те години да превърне кафявата горичка в голямо лозе, започвайки с международни сортове, след което да продължи местни сортове грозде, до традиционното грозде, отглеждано на Етна, като Nerello mascalese, Nerello cappuccio и Carricante. "Като гледаме към бъдещето, не можем да не обмислим всичко, което получихме. Земята, както ме научи баща ми, е безценен, тъй като е началото на всичко и е, какво ще станем". Това е фирмената философия, която Гулиелмо често повтаря и която иска да предаде на децата си. Котанера е малко бижу, от 100 хектара. От тях 65 хектара са лозя. Компанията се намира в Кастилионе ди Сицилия, близо до Катания, заедно с винарната, където се извършват всички фази на производство, от прибиране на реколтата до бутилиране.

  Името на фирмата идва от древно селище, което се простира до семейните лозя по бреговете на река Алкантара.

  Днес, след смъртта на Гулиелмо, Котанера се ръководи от брат му Енцо и децата на съоснователя: Марианела, Франческо и Емануеле.

   

   

 • Изба MARCO FELLUGA

  Marco Felluga и Russiz Superiore са две от най-престижните винарски изби на регион Колио, Фриули: те имат трайна връзка с виното - започнала преди повече от век, през втората половина на 19-ти век в Истрия. Избит  могат да бъдат считани за истинска династия във винопроизводството.  Те са успели да използва потенциала на някои сортове и територии, подходящи за лозата.

   

  През 30-те години, след Първата световна война, Джовани Фелуга решава  да се премести в Фриули и по-точно в Колио. Марко, предпоследното от седемте му деца, продължава семейния бизнес и през 1956 г. основава компанията, коятокръщава на себе си. Благодарение на него, и неговото обучение като млад мъж в престижното училище по енология на Conegliano, ние имаме пътя на иновациите, качеството и научните изследвания.

   

  Балансът, управляван между иновациите и традицията, превърна компанията в еталон за цялата територия. Днес синът му продължава по пътя на абсолютно качество: Роберто представлява петото поколение винопроизводители и води двете компании - Марко Фелуга и Русиз Супериоре.

   

   

   

   

 • Изба OTTOVENTI

  Описвайки характера на земята, която е толкова щедра като западната Сицилия, нейните вина и това, което те могат да изразят, е превъзходно предизвикателство - дори за онези, които са запознати с характерните си лозя от поколения насам.

  Избрахме да използваме сравнение с вятъра, понякога деликатен като бриз, понякога буен и ревнуващ, за да отдадем почит на присъствието му. Това са ветровете, които духат от осемте посоки на хоризонта, които са подготвили духа на тази земя. Като деликатен, но интензивен бриз, изба Отовенти (Ottoventi – осем вятъра, превод от италиански) и техните вина биха желали да ви покажат, че са в състояние да създават вкусове и аромати на гроздето, отглеждано мъдро от земя, вятър и загрижени енолози.

 • Изба VECCHIA TORRE

  Днес Vecchia Torre е една от най-важните кооперации в провинция Лече и е пример за една от успешните компании в Пуля.

  Компанията расте от началото си през 1959 г .: днес има 1,240 членове, които произвеждат около 12 000 тона грозде годишно от своите 1.100 хектара лозя. Избата произвежда повече от 2,500,000 бутилки годишно и изнася около 60% от продукцията си.

  Поради огромното количество набрано грозде, избата прави внимателен подбор, като използваме някои съвременни техники за вино, за да установим подходящите процеси на винификация, необходими за различните видове грозде.

   

  Сред различните сортове грозде, преобладаващите сортове са местните Negroamaro, Primitivo и Malvasia of Lecce; Други червени грозде са Montepulciano и Syrah. Най-важните бели сортове са Vermentino, Malvasia Bianca, Chardonnay и Trebbiano.

  Мисията на компанията е проста: да предлага висококачествено вино на достъпна и честна цена, като по този начин установява отношения на доверие със своите клиенти.

  През последните няколко години няколко национални и международни списания и винени състезания признаха голямата стойност за нашите вина. Ние наистина се гордеем с това признание.

   

   

 • Изба KALTERN

  Изба Калтерн – (Caldaro на инталиански) се появява през 1992 г. или по-скоро през 1906 и 1908 г. Днешната колаборация се формира от сливането през 1992 г. на две отдавна установени местни изби, Bauernkellerei (1906) и Jubiläumskellerei (1908).

  От 1363 г. Alto Adige принадлежи на Хабсбургите и по време на управлението на император Франц Йозеф, Калтер е бил официален доставчик на вина на съда във Виена.

  През 1919 г., след Първата световна война, Алто Адидже става част от Италия. Последвалото избухване на Втората световна война радикално преобразува региона и мрежата от търговски взаимоотношения. Едва през 50-те години местните вина се препотвърждават като висококачествени продукти за експортните пазари.

  Пазарът на вино претърпява големи промени през осемдесетте години. Виното вече не се разглеждало като обикновен източник на калории за обкръжаваща работа в полето. То се превръща в социален феномен. Калтер е една от първите винарски райони в Италия, като се грижи за вкусовете на потребителите и се насочва към политика на екстремно качество. Това е, когато добивите постепенно започват да падат от 20 000 кг. на хектар до днешните 7 500кг.

  400-те членове на Kellerei Kaltern-Caldaro управляват площ от 300 хектара, което прави чисти, прозрачни вина с огромен минерален гръбнак и съществена привлекателност.

   

   

 • Изба ANNA SPINATO

  1952г. Началото на историята...

  Ана Спинато е изба, разположена в района Венето, в североизточната част на Италия, със седалище в Ponte di Piave, която е само на 40 километра от романтичния град Венеция. В тази област, с нейната почва, особено подходяща за отглеждане на лозя е родена избата. Още през 1952 г., когато енологичните възможности на тази земя, докоснати от водата на река Piave, се оформят е зародено едно валнуващо начало благодарение на харизматичната фигура на Пиетро, бащата на Анна.

  2002 г. Продължение между традицията и иновациите

  През 2002 г., водена от любовта към своята земя и след безценното учение на баща си, Анна става водеща фигура на компанията носеща нейното име. Поемайки това пътешествие в света на виното и изпълнявайки заветите на семейството си, тя успява да даде на всяка една бутилка всички най-добри черти на земята. Неуморния труд превръща вината в добре познати и оценени дори в чужбина.

  И днес.

  Днес Анна е подпомагана от сина си Роберто, който отговаря за надзора на производствената линия чрез сътрудничество с професионални личности като винопроизводители и енолози. Заедно те водят компанията към нови бъдещи идеи, но винаги следят традицията.

  В рамките на своето производство компанията се гордее с редица местни вина като Raboso Piave и Prosecco, но и с вина, произхождащи от международно грозде като Pinot Grigio, Chardonnay и Sauvignon Blanc, както и широка гама от червени вина като Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc и Merlot. Освен това, от 2012 г. насам, благодарение на сертифицирането на избата като биологична, Анна Спинато обогатява собствената си гама с биологични референции.

  Внимателното наблюдение на процеса на производство на вино, специалната грижа за развитието на вкуса, са отличителните черти на компанията в рамките на световните пазари.

 • Изба ANTONUTTI

  "1921, почти сто години отдаденост, любов и грижа за лозята. Четири поколения сравнявайки се помежду си, за да получат винаги най-доброто от своите петдесет хектара в самото сърце на регион Фриули, земя далеч от светлината на прожекторите, но богата на природа, аромати, цветове и безкрайни залези. Адриана и Лино, заедно с Катарина, Рикардо и Никола, днес са екипът, който поддържа жива традицията със знание и постоянство. Те са отворени към нови предизвикателства, за да можете да се радвате на резултатите от тяхната страст, земята и гроздето.
 • Изба SCHOLA SARMENTI

  Албероловите лозя в провинцията на Саленто, извън сухите каменни стени, вие се изгубвате в красива обширна лозя: истинската душа на Скола Сарменти.

  Важен избор, направен от Скола Сарменти е да се запази старата тероарна система Алберело, използвана от древни времена.

  Когато слънцето затопля въздуха, експертните фермери прерязват и изтъняват лозите, оставяйки само малко растения. Ние вдигаме клонките един по един, слагаме ги в малки вентилирани кутии и ги пренасяме в винарната, едно вълшебно място, където традицията среща иновациите. Там опитните ръце избират само най-доброто грозде, което всяка година се превръща в висококачествени вина, истински израз на уникален тероар.

Италиански ресторанти с магазини за гурме продукти от Италия
 • "1921, почти сто години отдаденост, любов и грижа за лозята. Четири поколения сравнявайки се помежду си, за да получат винаги най-доброто от своите петдесет хектара в самото сърце на регион Фриули, земя далеч от светлината на прожекторите, но богата на природа, аромати, цветове и безкрайни залези. Адриана и Лино, заедно с Катарина, Рикардо и Никола, днес са екипът, който поддържа жива традицията със знание и постоянство. Те са отворени към нови предизвикателства, за да можете да се радвате на резултатите от тяхната страст, земята и гроздето.
Италиански ресторанти с магазини за гурме продукти от Италия
МАГАЗИН
Магазини за вина и гурме продукти от Италия Вино / Паста / Сирена / Колбаси / Пастети / Зехтин / Кафе / Десерти
Собствен внос на вина от Италия
 • Изба Santadi
  Изба Сантади се появява през 1960 г., когато група производители на грозде, координирана от ETFAS, Съветът за реформи в областта на селското стопанство в Сардиния, обединява усилията си за създаване на кооперативен винен и маркетингов бизнес. Мястото е било, и е Сантади, югозападна Сардиния. До 80-те години на миналия век винопроизводството ограничава дейността си до производство и продажба на насипно вино, като прави само няколко непримирими опити за бутилиране. Необходим е скок, който идва в средата на 70-те години, когато встъпва в длъжност нов Съвет на директорите, начело с Антонело Пилони (който остава председател и до днес). Новият екип вижда, че е нужна, и не губи време за осигуряване на помощта на международно известния енолог Джакомо Тачис, който скоро се влюбва в острова, и завладява бъдещето на избата. Под негово ръководство качеството на вината "Сантади" се повишава, което им осигурява пробив на основните пазари, които веднага разпознават изключителното им качество и силна идентичност. Оттогава единственото направление е нагоре, тъй като вината "Сантади" продължават да се разпространяват и разпознават в световен мащаб. Тази успешна история е възможна благодарение на целия екип, който включва производителите на грозде, директорите, маркетинговия персонал и всички работници в лозаро-винарския сектор.
 • Изба Endrizzi
  Изба Ендрици е създадена през 1885 г. От тогава до днес, тя произвежда вина от Трентино. Избата се гордее с дълга история, създадена от страст и от хора, които вярват в своята работа и в земята, с която са дарени. С течение на времето, освен лозята Pian di Castello, Masetto и Kinderleit, всички разположени в San Michele all'Adige, семейството Ендрици решава да посвети своите енологични знания и за производството на тоскански вина. San Michele all'Adige винаги е бил сърцето на винопроизводството в Трентино. Августинските монаси на Абатството са първите, които популяризират отглеждането на лозя в средновековието и превръщат историческите лозя в част от имота на Ендрици. През 1885 г. Франческо и Анджело Ендрици (по-рано "де Енрики" или "Ендрици" в местния диалект)основават избата и като истински пионери въвеждат най-добрите лозови видове като Каберне Совиньон и Мерло, но без да се пренебрегват важни локални сортове грозде като Teroldego и Lagrein. По-късно Франческо е последван от неговия син Романо, последван от внука му Франко. Днес, четвъртото поколение е представено от правнука Паоло и неговата съпруга Кристин, немски архитект, които подобряват вековната традиция с голяма отдаденост, любов и богатите резултати, произтичащи от две уникални културни среди.
 • Изба cottanera
  Котанера е една от най-невероятните компании в италианската и международната енология днес. Лозята растат на вулканични камъни на 700 метра над морето, на северния склон на вулкана Етна, издигащи се и извиващи се от вулкана, като се превръщат в огледало на уникална, ценна територия, очарователна и привлекателна земя. Първият, който повярва в стойността на тези черни земи, е бил Гулиелмо Камбриа, който заедно с брат си Енцо решава в началото на 90-те години да превърне кафявата горичка в голямо лозе, започвайки с международни сортове, след което да продължи местни сортове грозде, до традиционното грозде, отглеждано на Етна, като Nerello mascalese, Nerello cappuccio и Carricante. "Като гледаме към бъдещето, не можем да не обмислим всичко, което получихме. Земята, както ме научи баща ми, е безценен, тъй като е началото на всичко и е, какво ще станем". Това е фирмената философия, която Гулиелмо често повтаря и която иска да предаде на децата си. Котанера е малко бижу, от 100 хектара. От тях 65 хектара са лозя. Компанията се намира в Кастилионе ди Сицилия, близо до Катания, заедно с винарната, където се извършват всички фази на производство, от прибиране на реколтата до бутилиране. Името на фирмата идва от древно селище, което се простира до семейните лозя по бреговете на река Алкантара. Днес, след смъртта на Гулиелмо, Котанера се ръководи от брат му Енцо и децата на съоснователя: Марианела, Франческо и Емануеле.
 • Изба MARCO FELLUGA
  Marco Felluga и Russiz Superiore са две от най-престижните винарски изби на регион Колио, Фриули: те имат трайна връзка с виното - започнала преди повече от век, през втората половина на 19-ти век в Истрия. Избит могат да бъдат считани за истинска династия във винопроизводството. Те са успели да използва потенциала на някои сортове и територии, подходящи за лозата. През 30-те години, след Първата световна война, Джовани Фелуга решава да се премести в Фриули и по-точно в Колио. Марко, предпоследното от седемте му деца, продължава семейния бизнес и през 1956 г. основава компанията, коятокръщава на себе си. Благодарение на него, и неговото обучение като млад мъж в престижното училище по енология на Conegliano, ние имаме пътя на иновациите, качеството и научните изследвания. Балансът, управляван между иновациите и традицията, превърна компанията в еталон за цялата територия. Днес синът му продължава по пътя на абсолютно качество: Роберто представлява петото поколение винопроизводители и води двете компании - Марко Фелуга и Русиз Супериоре.
 • Изба OTTOVENTI
  Описвайки характера на земята, която е толкова щедра като западната Сицилия, нейните вина и това, което те могат да изразят, е превъзходно предизвикателство - дори за онези, които са запознати с характерните си лозя от поколения насам. Избрахме да използваме сравнение с вятъра, понякога деликатен като бриз, понякога буен и ревнуващ, за да отдадем почит на присъствието му. Това са ветровете, които духат от осемте посоки на хоризонта, които са подготвили духа на тази земя. Като деликатен, но интензивен бриз, изба Отовенти (Ottoventi – осем вятъра, превод от италиански) и техните вина биха желали да ви покажат, че са в състояние да създават вкусове и аромати на гроздето, отглеждано мъдро от земя, вятър и загрижени енолози.
 • Изба VECCHIA TORRE
  Днес Vecchia Torre е една от най-важните кооперации в провинция Лече и е пример за една от успешните компании в Пуля. Компанията расте от началото си през 1959 г .: днес има 1,240 членове, които произвеждат около 12 000 тона грозде годишно от своите 1.100 хектара лозя. Избата произвежда повече от 2,500,000 бутилки годишно и изнася около 60% от продукцията си. Поради огромното количество набрано грозде, избата прави внимателен подбор, като използваме някои съвременни техники за вино, за да установим подходящите процеси на винификация, необходими за различните видове грозде. Сред различните сортове грозде, преобладаващите сортове са местните Negroamaro, Primitivo и Malvasia of Lecce; Други червени грозде са Montepulciano и Syrah. Най-важните бели сортове са Vermentino, Malvasia Bianca, Chardonnay и Trebbiano. Мисията на компанията е проста: да предлага висококачествено вино на достъпна и честна цена, като по този начин установява отношения на доверие със своите клиенти. През последните няколко години няколко национални и международни списания и винени състезания признаха голямата стойност за нашите вина. Ние наистина се гордеем с това признание.
 • Изба KALTERN
  Изба Калтерн – (Caldaro на инталиански) се появява през 1992 г. или по-скоро през 1906 и 1908 г. Днешната колаборация се формира от сливането през 1992 г. на две отдавна установени местни изби, Bauernkellerei (1906) и Jubiläumskellerei (1908). От 1363 г. Alto Adige принадлежи на Хабсбургите и по време на управлението на император Франц Йозеф, Калтер е бил официален доставчик на вина на съда във Виена. През 1919 г., след Първата световна война, Алто Адидже става част от Италия. Последвалото избухване на Втората световна война радикално преобразува региона и мрежата от търговски взаимоотношения. Едва през 50-те години местните вина се препотвърждават като висококачествени продукти за експортните пазари. Пазарът на вино претърпява големи промени през осемдесетте години. Виното вече не се разглеждало като обикновен източник на калории за обкръжаваща работа в полето. То се превръща в социален феномен. Калтер е една от първите винарски райони в Италия, като се грижи за вкусовете на потребителите и се насочва към политика на екстремно качество. Това е, когато добивите постепенно започват да падат от 20 000 кг. на хектар до днешните 7 500кг. 400-те членове на Kellerei Kaltern-Caldaro управляват площ от 300 хектара, което прави чисти, прозрачни вина с огромен минерален гръбнак и съществена привлекателност.
 • Изба ANNA SPINATO
  1952г. Началото на историята... Ана Спинато е изба, разположена в района Венето, в североизточната част на Италия, със седалище в Ponte di Piave, която е само на 40 километра от романтичния град Венеция. В тази област, с нейната почва, особено подходяща за отглеждане на лозя е родена избата. Още през 1952 г., когато енологичните възможности на тази земя, докоснати от водата на река Piave, се оформят е зародено едно валнуващо начало благодарение на харизматичната фигура на Пиетро, бащата на Анна. 2002 г. Продължение между традицията и иновациите През 2002 г., водена от любовта към своята земя и след безценното учение на баща си, Анна става водеща фигура на компанията носеща нейното име. Поемайки това пътешествие в света на виното и изпълнявайки заветите на семейството си, тя успява да даде на всяка една бутилка всички най-добри черти на земята. Неуморния труд превръща вината в добре познати и оценени дори в чужбина. И днес. Днес Анна е подпомагана от сина си Роберто, който отговаря за надзора на производствената линия чрез сътрудничество с професионални личности като винопроизводители и енолози. Заедно те водят компанията към нови бъдещи идеи, но винаги следят традицията. В рамките на своето производство компанията се гордее с редица местни вина като Raboso Piave и Prosecco, но и с вина, произхождащи от международно грозде като Pinot Grigio, Chardonnay и Sauvignon Blanc, както и широка гама от червени вина като Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc и Merlot. Освен това, от 2012 г. насам, благодарение на сертифицирането на избата като биологична, Анна Спинато обогатява собствената си гама с биологични референции. Внимателното наблюдение на процеса на производство на вино, специалната грижа за развитието на вкуса, са отличителните черти на компанията в рамките на световните пазари.
 • Изба ANTONUTTI
  "1921, почти сто години отдаденост, любов и грижа за лозята. Четири поколения сравнявайки се помежду си, за да получат винаги най-доброто от своите петдесет хектара в самото сърце на регион Фриули, земя далеч от светлината на прожекторите, но богата на природа, аромати, цветове и безкрайни залези. Адриана и Лино, заедно с Катарина, Рикардо и Никола, днес са екипът, който поддържа жива традицията със знание и постоянство. Те са отворени към нови предизвикателства, за да можете да се радвате на резултатите от тяхната страст, земята и гроздето.
 • Изба SCHOLA SARMENTI
  Албероловите лозя в провинцията на Саленто, извън сухите каменни стени, вие се изгубвате в красива обширна лозя: истинската душа на Скола Сарменти. Важен избор, направен от Скола Сарменти е да се запази старата тероарна система Алберело, използвана от древни времена. Когато слънцето затопля въздуха, експертните фермери прерязват и изтъняват лозите, оставяйки само малко растения. Ние вдигаме клонките един по един, слагаме ги в малки вентилирани кутии и ги пренасяме в винарната, едно вълшебно място, където традицията среща иновациите. Там опитните ръце избират само най-доброто грозде, което всяка година се превръща в висококачествени вина, истински израз на уникален тероар.